Selecteer een pagina

De tendens is om zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de interieur- en kantooromgeving toe te passen. LBS houdt deze ontwikkelingen in de gaten en een nieuw en slim materiaal is Squid. Wat is er nu zo bijzonder aan dit materiaal?

Natuurlijk materiaal
Squid is gemaakt van een dungeweven textiel dat op gladde oppervlakten als glaswanden aangebracht kan worden. De structuur is vergelijkbaar met gordijnstof en heeft een natuurlijke uitstraling. Door zijn minimalistische karakter en kleuren, kan het in vele kantoor- en interieuromgevingen toegepast worden. Het natuurlijke karakter is geschikt voor dat ‘huiselijke’ gevoel in je zorginstelling, school of kantoor.

Privacy van textiel
Het materiaal is gemaakt van een transparante stof waarmee je overdag makkelijk doorheen kijkt, maar die je inkijk sterk belemmert. Je geniet dus van privacy én het open gevoel dat je in veel kantooromgevingen ervaart. Het privacy effect kan je vergelijken met een vitrage.

Praktisch: brand- en zonwerend
Tegelijkertijd is Squid net zo praktisch in onderhoud als privacy folie. Het kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1)*. Licht vochtige omgevingen, zoals badkamers van een ziekenhuis of zorginstelling, zijn ook geen probleem door de kleefkracht van het textiel. Het textiel laat zich door de geweven structuur ook goed toepassen op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Wel is het verstandig altijd rekening te houden met omgevingsfactoren die hitte kunnen verhogen, zoals zwart meubilair. Twijfel je? Neem even contact op met LBS.nl

Beter dan privacy folie?
Privacy etsfolie is gemaakt van polyester en heeft een industriële, strakke uitstraling. Het kent vele toepassingen: je kan het printen, bedrukken, uitsnijden en structuren geven. Neem transparante glasdecoratie (wat je waarschijnlijk herkent van de kantooromgeving). Op de foto zie je transparante privacy folie. Het laat wel wat licht door, maar is niet doorzichtig. Je hebt dus meer privacy, dan met Squid.

Squid is uniek door het materiaal van geweven textiel. De structuur oogt en voelt natuurlijk, waardoor het een warme uitstraling heeft. Ideaal voor interieuromgeving, als kantoor, zorginstelling of school waar je dat thuisgevoel bij de omgeving past.

Squid bij LBS
Wil jij gaan werken met Squid? Of wil jij als conceptmaker, interieurarchitect of facilitair manager een sample opvragen of meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van LBS.nl.

LBS.nl

*B1-brandvertragend. Openbare locaties hebben strenge regels wat betreft brandveiligheid. Producten met een B1-classificering zijn materialen die moeilijk ontvlambaar zijn. Het zorgt ervoor dat een brand zich minder snel verspreidt. B1-brandvertragend is een classificaties binnen de Duitse norm DIN 4102. Het Deutsches Institut für Normung (DIN) heeft eisen opgesteld voor de brandveiligheid van materialen die binnen Europa te vinden zijn.