Selecteer een pagina

Delftse Poort, het gezicht van Rotterdam

Delftse Poort is één van de bekendste iconen van Nederland. LBS verzorgt al jaren de event- en gebouw aankleding. Zo ook met de laatste transformatie naar een moderne, urban werk- en ontmoetingsplek. Kijk je mee?

Delftse Poort - het gezicht van Rotterdam

De weg vinden, zonder dat je het merkt

In het prachtige pand van de Delftse Poort gaan we met de lange roltrap naar boven. Er is qua inrichting en huisstijl veel veranderd in de afgelopen maanden. Met het LBS team hebben wij er hard aan meegeholpen. Zo is de nieuwe huisstijl (waaronder het logo) zichtbaar aan de buiten- en binnenkant.

De laatste stap is ‘wayfinding’. De bezoeker van een gebouw, ziekenhuis of onderwijsinstelling moet zelfstandig de weg kunnen vinden. Bij de Delftse Poort was dat nog niet vanzelfsprekend. Veel bezoekers kwamen naar de balie om te vragen waar de toiletruimte of het restaurant was. In de parkeergarage was het zoeken naar de ingang. Tijdrovend en niet efficiënt. De vraag van onze opdrachtgever is om bezoekers de weg te laten vinden, zonder dat het opvalt.

Aan ons de taak om mee te denken aan het strategisch plan en te zorgen voor technisch hoogwaardig materiaal, op de juiste posities. Slim ontwerp, de juiste locaties en zorgvuldig gebruik van huisstijl gaven de doorslag. Loop je met ons mee?

De Vraag

Het ontwikkelen en realiseren van een plan om de bezoekersstroom te leiden. Waarbij de signing naadloos aansluit op de huisstijl en omgeving.

Het Doel

Vanaf Centraal Station, Weena, de parkeergarage en binnen in Delftse poort, bezoekers zelfstandig de weg laten vinden.

De Oplossing

Volledig geïntegreerde wayfinding, signing en interieurdecoraties. Passend binnen de huisstijl van Delftse Poort, zodat de bewegwijzering pas opvalt als de bezoeker hem nodig heeft.

“Delftse Poort is een gebouw waar je kunt werken, vergaderen, ontmoeten en ontspannen. Waar veel beweging is. De uitstraling en presentatie van het  gebouw speelt daar een grote rol in.

Dankzij de inzet van LBS, het meedenken en snelle inzetbaarheid heeft Danny met zijn team ervoor gezorgd dat de identiteit en naamsbekendheid van Delftse Poort in zeer korte periode uitstekend tot zijn recht is gekomen met het realiseren van het Delftse Poort logo in het gebouw en informatieve maar subtiele signing binnen en buiten het gebouw.

Als opdrachtgever houden wij van partijen die op korte termijn kunnen schakelen, meedenken en praktisch zijn. LBS is bij uitstek zo’n partij.”

Vincent van der Putten

Asset manager, CBRE