Selecteer een pagina

Wagenbouw Leidsche Rijn Centrumplan

Bijzonder infocentrum en projectbureau trekt de aandacht met speciale signing en lichtlijnen.

Wagenbouw Leidsche Rijn Infocentrum

De toekomstige woonomgeving op een passende manier starten

Het project Leidsche Rijn Centrum in Utrecht wordt op een opvallende manier gestart door Leidsche Rijn Centrumplan BV (een samenwerking van a.s.r. Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development). Naast dat de bouwplaats een informatiecentrum nodig heeft voor de toekomstige bewoners, komt er in dit pand ook een brasserie met buitenterras en een projectbureau.
Wagenbouw Bouwsystemen BV is de bouwer van het project en vraagt LBS als deskundige om het bijzondere infocentrum van bijpassende signing te voorzien. Samen met de architect pakken we zowel het interieur als het exterieur aan. Waarbij het LBS team het gebouw van de meters hoge beletteringen en led-lichtlijnen voorziet.
Wagenbouw slaagt er wederom in om, samen met de architect, op creatieve wijze het bouwsysteem om te toveren tot een bijzonder geheel met een dynamisch letter- en lijnen spel.

De Vraag

Het bouwproject van het Leidsche Rijn Centrumplan begint met de plaatsing van het unieke gebouw. Via Wagenbouw Bouwsystemen de vraag om mee te werken om het extra te laten opvallen.

Het Doel

Het bijzondere gebouw is de aankondiging en informatiecentrum van het bouwproject Leidsche Rijn Centrumplan. Aan ons de taak om het ontwerp uit te voeren om het herkenbaar en potentiële bewoners te trekken.

De Oplossing

Het interieur en het exterieur voorzien van de opvallende metershoge letters en led-lichtlijnen om de brasserie aan te lichten.

Opdrachtgever : Wagenbouw Bouwsystemen

“Een prachtig bouwproject begint met de plaatsing van een infocentrum / projectburo. Zo ook voor het project Leidsche Rijn Centrumplan te Utrecht. Naast een infocentrum waar potentiele bewoners alvast een indruk krijgen van de toekomstige woonomgeving, is er ook een horecagelegenheid met buitenterras in dit gebouw opgenomen.

Om de herkenbaarheid van het gebouw als voorloper op het Centrum Plan op een bijzondere locatie kracht bij te zetten, heeft LBS samen met de betrokken architect, zowel het interieur als het exterieur voorzien van een prachtige signing en lichtlijnen.

Het was bijzonder fijn om voor dit aspect samen te werken met een proactieve deskundige partner. Wij zijn tenslotte bouwers en LBS heeft dit prima voor ons geregeld.”

Wim van der Ven

Senior Manager Uitvoering & Consultancy, Wagenbouw Bouwsystemen B.V.