Selecteer een pagina

Je stappen klinken in de parkeergarage van het gebouw waar je voor het eerst komt en de weg niet weet. Je ziet een met plakbandjes opgehangen papieren A4’tje op een deur, die jou probeert als bezoeker te vertellen waar je heen moet. Pas als je de modern ingerichte centrale hal gevonden hebt en de receptie ziet, ervaar je pas dat je in een modern luxe ingericht complex bent. Wat een verschil met die papiertjes die je net zag.

Zo’n opgeplakt scheefhangend A4-tje komt vaak ook knullig over. En meestal laten ze na verloop van tijd los en vallen op de grond. Ongemerkt werken ze kostenverhogend, want het is vaak geeneens duidelijk wat er bedoelt wordt. Dus schieten ze hun doel flink voorbij. De boodschappen zijn tegenstrijdig zijn aan elkaar of kan je juist weglaten. En hangt er eenmaal één A4-tje, komen er snel meer bij. Een groot gevaar is ook dat deze briefjes slecht zijn voor het imago van jouw bedrijf of gebouw.

Goede bewegwijzering versterkt je imago

Goed nadenken over bewegwijzering betekent niet dat je ruimtes vol hangt met goedbedoelde A4-tjes. Professionele bewegwijzering dient een onderdeel te zijn van jouw branding. Het vertelt de bezoeker niet alleen waar hij bijvoorbeeld de receptie of de expeditie kan vinden, maar ook iets over de kwaliteit en uitstraling van je organisatie. En laat de bewegwijzering juist eens aansluiten op de architectuur en stijl van het gebouw. 

“Goede bewegwijzering bestaat uit zo min mogelijk bordjes” Danny Stam

Verbetering van bezoekersbewegingen, niet zoeken en niet meer vragen naar de weg is bijzonder effectief. Juist met minder (maar wel doordachte) “bordjes” op de juiste plekken zorgt voor een efficiëntere bewegwijzering. Aan de receptioniste wordt minder de weg gevraagd, waardoor zij beter met haar tijd bezig kan zijn. Zo verbeter je niet alleen de zelfstandigheid en beleving van de bezoeker, het zorgt ook voor een kostenverlagend effect. 

LBS zorgt ervoor dat jouw bewegwijzering rendement oplevert. We weten precies welke bewegwijzering, op welke locatie nodig is om de bezoeker efficiënt en effectief naar de juiste plek te leiden. Zo creëer je duidelijkheid, tijdsbesparing en de juiste beleving.