Selecteer een pagina

“Let’s talk!”: Met Edwin van der Ham van Monta e-commerce

Het begon allemaal in 2014. Oprichter en eigenaar Edwin van der Ham was net bezig met de aankleding van een nieuw gekocht pand voor zijn snel groeiende bedrijf (toendertijd nog) Montapacking. Hij kwam in contact met Danny Stam van het toen nog jonge LBS. “Ik vroeg om een paar reclameborden, maar Danny dacht meteen veel verder en groter”, herinnert Van der Ham zich. “Hij denkt in concepten; en dat is precies wat LBS sterk maakt.”

Die eerste kennismaking met de manier van werken en denken van LBS viel goed in de smaak. Het betekende de start van een jarenlange vruchtbare samenwerking en gezamenlijke groei. De binnen- en buitenaankleding, de bewegwijzering, de logistieke borden in de magazijnen, etc, etc. Iedere locatie van Monta draagt de handtekening van LBS en wordt conform huisstijl uitgevoerd.

De twee ondernemingen bouwden in de afgelopen jaren voortvarend aan hun toekomst. En met succes! Monta is momenteel een van de snelst groeiende e-commercebedrijven en heeft inmiddels 15 vestigingen in Nederland en Duitsland waarin honderden medewerkers ervoor zorgen dat de bestellingen van 1.500 webshops op zo kort mogelijke termijn geleverd worden. LBS is gegroeid van 1 medewerker tot een compleet team wat landelijk werkt met succesvolle opdrachtgevers zoals Peugeot, Lexus, Shurgard, T-mobile, CBRE, MVGM. En LBS is tevens een volwassen speler in Nederland geworden op het gebied van interieurfolies en restylingen.

Met jaarlijkse groeipercentages van tientallen procenten gaat het ‘bouwproces’ van Monta erg snel. Snelheid en betrouwbaarheid, daar leven ze van bij Monta. Die instellingen vinden ze ook terug bij LBS. Van der Ham: “We geven door aan LBS wat we wat onze wensen zijn, zij werken een aantal plannen en voorstellen uit, dit bespreken we samen en daarna realiseert LBS het in korte termijn. Wij hoeven ons daar niet meer druk om te maken”. Een heel sterke eigenschap van LBS vind Van der Ham: “Ze denken altijd mee en regelen het goed”. Zoals gezegd, LBS ziet het groter, kijkt verder en weet dat op een goede manier naar voren te brengen.”

In de groei van Monta dacht LBS inderdaad voortdurend mee bij de professionele aankleding van de bestaande en de nieuwe panden. Het zorgde er mede voor dat Edwin van der Ham steeds meer overtuigd raakte van het belang van een goede uitstraling en dat dit van invloed is op je imago. “Natuurlijk wil je altijd dat het er netjes uitziet, maar Danny Stam heeft ooit eens tegen mij gezegd dat een klant op het moment dat hij of zij binnenstapt al voor negentig procent het besluit genomen heeft om al dan niet met je in zee te gaan. En daar heeft hij gelijk in; ik merk het bij mezelf ook dat ik zo denk. Daarom is de uitstraling zó belangrijk; de eigenaar van een webshop legt zijn ziel en zaligheid in zijn producten en vertrouwt vervolgens op ons dat wij ze opslaan en verzenden naar hun klanten. Aan dat vertrouwen moet je nog voordat iemand binnenstapt al werken.”

“Als het feest is hang je tenslotte ook de vlag uit”

Nu is het vertalen van wat je als bedrijf wilt uitstralen niet altijd even voor de hand liggend. Bij Monta draait het om ‘Enthousiast en excellent’. “Excellent kun je vertalen in een professionele en tot in de puntjes verzorgde aankleding van je pand en bewegwijzering, maar hoe breng je enthousiasme over via de buitenkant van je panden?”, geeft Edwin van der Ham aan. “Dat is best lastig. Danny Stam kwam met een op het oog eenvoudige, maar wel heel slimme oplossing: plaats bij iedere vestiging zes grote herkenbare vlaggen met de heldere kleuren die Monta voert. En het werkt!: het geeft een vrolijke, enthousiaste indruk; als het feest is, hang je tenslotte ook de vlag uit.”

Eenvoud, dat is volgens de algemeen directeur van Monta één van de sterke punten van de concepten van LBS. “Om een voorbeeld te geven: Danny werkt altijd met zo min mogelijk tekst op de bewegwijzeringen bijvoorbeeld. De kracht van de eenvoud, daar draait het bij hem om.”

Bovenstaand geeft aan hoe belangrijk een goede samenwerking en vertrouwen in elkaar is. Die sterke en persoonlijke band tussen Monta en LBS ontwikkelt zich steeds meer en zal mooie resultaten brengen. Zowel Edwin van der Ham en Danny Stam geloven hier in. 

 

Met dank aan Geurt Mouthaan van Kontakt Mediapartners voor het interview en de foto’s.

www.monta.nl
www.lbs.nl